Πότε μια γάτα θεωρείται ηλικιωμένη;

Όταν η γάτα σας γίνει 7 χρονών, πιθανόν να μην παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά στη συμπεριφορά της. Εξάλλου, οι περισσότερες γάτες ζουν 13-17 χρόνια. Επίσης, η γάτα σας πιθανόν να είναι ακόμη δραστήρια, υγιής και όσο ανεξάρτητη και περίεργη ήταν πάντοτε.

Παρόλο που δεν φαίνεται ότι μεγαλώνει, όταν φτάσει την ηλικία των 7 ετών, οι διατροφικές της ανάγκες μεταβάλλονται. Ωστόσο, με τη σωστή διατροφή μπορείτε να επιβραδύνετε ̶ ή ακόμη και να προλάβετε ̶ κάποια προβλήματα υγείας που μπορεί να εμφανιστούν με την πάροδο των ετών και να συνεχίσετε να προσφέρετε στη γάτα σας την ίδια φροντίδα.

Είναι σημαντικό να μην καθυστερήσετε να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές. Η αλλαγή της δίαιτας της γάτας σας τη σωστή στιγμή θα τη βοηθήσει να έχει πολλά υγιή χρόνια μπροστά της. Εάν αυτό σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα, μην τη σκέφτεστε σαν γριούλα. Μπορείτε να λέτε ότι απλώς βρίσκεται στην ακμή της!

Συνήθη προβλήματα υγείας στις ηλικιωμένες γάτες

• Καρδιά
• Μειωμένη νεφρική λειτουργία
• Κακή όραση
• Δυσκολία διατήρησης υγιούς δέρματος και τριχώματος

Μικτή διατροφή

Ένας άλλος τρόπος να βοηθήσετε την ηλικιωμένη γάτα σας να παραμείνει υγιής είναι ο σωστός συνδυασμός υγρής και ξηρής τροφής. Παρόλο που πολλές ξηρές τροφές είναι θρεπτικά πλήρεις, μην ξεχνάτε ότι η γάτα σας είναι αρπακτικό. Εάν ζούσε στην άγρια φύση, θα κυνηγούσε και θα έτρωγε τα θηράματά της. Θα σας είναι ευγνώμων εάν προσθέσετε λίγο ζουμερό κρέας στη δίαιτά της!

Εκτός από τις υφές και τις γεύσεις που της αρέσουν, η υγρή τροφή είναι εξαιρετική πηγή νερού ̶ πολύ σημαντικό για την ηλικιωμένη γάτα. Η υγρή τροφή όχι μόνο βοηθάει τους νεφρούς της γάτας, αλλά επίσης βοηθάει εάν παρακολουθείτε το βάρος της.

Για τις ηλικιωμένες γάτες, το Whiskas® συστήνει να συνδυάζετε 15 γραμ. ξηρής τροφής για κάθε 100 γραμ. υγρής τροφής.