Γουργουρητά και φωνούλες

Από το κλασικό «νιάου» έως μια ευρεία γκάμα γουργουρητών και ουρλιαχτών, το γατάκι σας χρησιμοποιεί τη φωνή του για να παράγει πάρα πολλούς ήχους, μάλιστα, περισσότερους από κάθε άλλο ζώο.

Όσο περισσότερο μιλάτε στο γατάκι σας τόσο περισσότερο θα σας καταλαβαίνει και θα ανταποκρίνεται.

 

Οι γάτες έχουν έως 60 διαφορετικές μορφές εκφοράς και καθεμία προφέρεται σε διαφορετικό τόνο και ένταση κι έχει διαφορετική σημασία. Αλλά τι προσπαθεί να σας πει;
 

Η γλώσσα του σώματος

Το μικρό σας γατάκι μπορεί να μοιάζει με μια χαριτωμένη χνουδόμπαλα, αλλά θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει έναν καβγά.

Ένα κόλπο που ίσως χρησιμοποιήσει για να τρομάξει κάποιον πιθανό αντίπαλο είναι να προσπαθήσει να δείχνει μεγαλύτερο από ό,τι είναι.

Όπως τα μεγάλα αιλουροειδή, είναι μοναχικό από τη φύση του και βασίζεται στον εαυτό του για να επιβιώσει. Επομένως, η σύγκρουση είναι το τελευταίο πράγμα που θέλει.
 

Τρίψιμο και ξύσιμο

Στην άγρια φύση, οι περισσότερες μεγάλες γάτες εξαρτώνται από τον εαυτό τους για να επιβιώσουν και όχι από την αγέλη. Το γατάκι σας δεν διαφέρει.

Αυτή η συμπεριφορά είναι φυσιολογική για το γατάκι σας, ωστόσο δεν είναι πάντα καλή για τα έπιπλά σας!

Γι’ αυτό, συχνά στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα σε άλλες γάτες, για να προλάβει τις παρεξηγήσεις και να αποφύγει πιθανές συγκρούσεις. Ένα από τα πιο δυνατά μηνύματά της είναι η μυρωδιά.

Μαρκάρισμα με ούρα

Στην άγρια φύση, τα αιλουροειδή αφήνουν ξεκάθαρα μηνύματα για να ορίσουν την περιοχή τους και να αποφύγουν τις συγκρούσεις, γεγονός που έχει μεγάλη σημασία, καθώς βασίζονται στον εαυτό τους για να είναι ασφαλή. 

Το γατάκι σας θα χρησιμοποιήσει ένα σύνθετο σύστημα με οσφρητικά σημάδια για να διασφαλίσει ότι δεν κυνηγάνε πολλοί στην περιοχή του.

Το γατάκι σας έχει την ίδια συμπεριφορά κι ένας από τους αγαπημένους του τρόπους να μαρκάρει είναι με τα ούρα, ή αλλιώς να ψεκάζει.

Copyright © Mars 2020 Whiskas®, Trademark of Mars Incorporated and its affiliates