Το παιχνίδι με την ηλικιωμένη γάτα

Όσον αφορά τη γάτα σας, το παιχνίδι ήταν πάντα ο τέλειος τρόπος να εξασκεί τις κυνηγετικές της ικανότητες. Αυτή η συμπεριφορά δεν αλλάζει απλώς επειδή μεγαλώνει. Μάλιστα, η γάτα σας πιθανόν να συνεχίσει να κυνηγάει παιχνίδια και να παίζει κρυφτό μέχρι να μην αντέχουν άλλο τα πόδια της.

Παράλληλα, θα παρατηρήσετε ότι η γάτα σας δεν έχει όση ενέργεια είχε νεότερη. Μάλιστα, αυτή η μείωση στη δραστηριότητά της ίσως και να είναι η μόνη ορατή ένδειξη ότι μεγαλώνει.

Όταν η γάτα σας χαλαρώνει

Όσο μεγαλώνει, η γάτα σας ίσως να αρχίσει να προτιμάει την άνεση και τη ζεστασιά του πουφ στη γωνία από τις περιπέτειες έξω από το σπίτι. Ενώ τα παιχνίδια που παίζατε μαζί  ̶ και παλιότερα δεν τα χόρταινε ̶ μπορεί πλέον να της πέφτουν βαριά. Ωστόσο, αυτές οι αλλαγές ενδέχεται να συμβούν όταν η γάτα σας είναι πάρα πολύ μεγάλη, οπότε πιθανόν θα είναι έτοιμη για παιχνίδι για πολλά χρόνια ακόμη.

Κρατήστε το ενδιαφέρον της

Κάποιες φορές πρέπει να προσπαθήσετε σκληρά για να διασκεδάσετε τη γάτα σας. Καθώς μεγαλώνει, ίσως χρειαστεί ακόμη πιο σκληρή προσπάθεια! Πειραματιστείτε με διάφορα παιχνίδια. Είναι πιθανόν να βρείτε κάτι που να της αρέσει, παρόλο που δείχνει λιγότερο ενθουσιασμό. Μην τη ζορίσετε, όμως. Εάν την αναγκάσετε να παίξει, δεν θα είναι ευχάριστο για κανέναν σας.