Διατηρήστε το τρίχωμα σε καλή κατάσταση

Kατά τη διάρκεια της ζωής της, η γάτα σας θα περνάει πολλές ώρες τη μέρα να ακολουθεί το ένστικτο της περιποίησης. Με την περιποίηση, η γάτα όχι μόνο φροντίζει το τρίχωμά της, αλλά επίσης ενισχύει τους κοινωνικούς δεσμούς και ελέγχει την παρουσία παρασίτων.

Καθώς μεγαλώνει, ωστόσο, πιθανόν να δυσκολεύεται να περιποιείται το τρίχωμά της τόσο καλά. Εάν παραμελεί την περιποίησή της, το δέρμα της πιθανόν να γίνει φολιδοειδές, ενώ το τρίχωμά της μπορεί να αποκτήσει άσπρες ή γκρι τρίχες.

Βοηθήστε στην περιποίηση

Πιθανόν να βοηθούσατε πάντα τη γάτα σας να περιποιηθεί τον εαυτό της και να απολαμβάνατε και όλες τις υπέροχες στιγμές που δενόσασταν μαζί της. Γι’ αυτό, βεβαιωθείτε ότι συνεχίζετε την τακτική ρουτίνα περιποίησης, που θα βοηθήσει το τρίχωμα της γάτας σας να διατηρηθεί γυαλιστερό και υγιές και το δέρμα της απαλό. Να θυμάστε ότι όσο μεγαλώνει η γάτα σας, πιθανόν να θέλει πιο απαλούς χειρισμούς σε σχέση με τα νιάτα της.

Τρομεροί κόμποι

Εάν η γούνα της γάτας σας έχει πολλούς κόμπους και είναι μπερδεμένη, ίσως να μην μπορείτε να την ξεμπλέξετε και μάλλον ούτε εσείς ούτε η γάτα σας απολαμβάνετε το ξεμπλέξιμο. Εάν είναι γεμάτη κόμπους, επισκεφτείτε τον κτηνίατρο να την κουρέψει.

Η σωστή διατροφή

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο για το τρίχωμα της γάτας σας. Καθώς μεγαλώνει, ίσως να μην μπορεί να απορροφάει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να διατηρεί το τρίχωμά της σε άριστη κατάσταση. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας τρέφεται με τη σωστή τροφή για την ηλικία της. Η σειρά Whiskas® Senior είναι ειδικά σχεδιασμένη για τις ανάγκες των ηλικιωμένων γατών και περιέχει ψευδάργυρο και λινολεϊκό οξύ, ακριβώς στην ποσότητα που χρειάζεται για να διατηρείται υγιές το τρίχωμα και το δέρμα της γάτας σας.

Copyright © Mars 2020 Whiskas®, Trademark of Mars Incorporated and its affiliates