Διατηρήστε το τρίχωμα σε καλή κατάσταση

Kατά τη διάρκεια της ζωής της, η γάτα σας θα περνάει πολλές ώρες τη μέρα να ακολουθεί το ένστικτο της περιποίησης. Με την περιποίηση, η γάτα όχι μόνο φροντίζει το τρίχωμά της, αλλά επίσης ενισχύει τους κοινωνικούς δεσμούς και ελέγχει την παρουσία παρασίτων.

Καθώς μεγαλώνει, ωστόσο, πιθανόν να δυσκολεύεται να περιποιείται το τρίχωμά της τόσο καλά. Εάν παραμελεί την περιποίησή της, το δέρμα της πιθανόν να γίνει φολιδοειδές, ενώ το τρίχωμά της μπορεί να αποκτήσει άσπρες ή γκρι τρίχες.

Βοηθήστε στην περιποίηση

Πιθανόν να βοηθούσατε πάντα τη γάτα σας να περιποιηθεί τον εαυτό της και να απολαμβάνατε και όλες τις υπέροχες στιγμές που δενόσασταν μαζί της. Γι’ αυτό, βεβαιωθείτε ότι συνεχίζετε την τακτική ρουτίνα περιποίησης, που θα βοηθήσει το τρίχωμα της γάτας σας να διατηρηθεί γυαλιστερό και υγιές και το δέρμα της απαλό. Να θυμάστε ότι όσο μεγαλώνει η γάτα σας, πιθανόν να θέλει πιο απαλούς χειρισμούς σε σχέση με τα νιάτα της.

Τρομεροί κόμποι

Εάν η γούνα της γάτας σας έχει πολλούς κόμπους και είναι μπερδεμένη, ίσως να μην μπορείτε να την ξεμπλέξετε και μάλλον ούτε εσείς ούτε η γάτα σας απολαμβάνετε το ξεμπλέξιμο. Εάν είναι γεμάτη κόμπους, επισκεφτείτε τον κτηνίατρο να την κουρέψει.