Η διατροφή της ηλικιωμένης γάτας

Η γάτα συνεχίζει τη φυσιολογική συμπεριφορά της σε όλη τη διάρκεια της ζωής της  ̶ και πιθανόν θα παραμείνει δραστήρια και περίεργη για πολλά χρόνια. Μάλιστα, κάποιες φορές θα δυσκολεύεστε να πιστέψετε ότι έχει μεγαλώσει.

Η σωστή τροφή για τη μεγαλύτερη γάτα σας

Εάν η γάτα σας αρχίσει να αδιαφορεί για την τροφή που της σερβίρετε, μπορεί να είναι μια ακόμη ένδειξη ότι είναι ώρα να αλλάξετε τροφή. Σίγουρα θέλετε να της προσφέρετε κάτι που απολαμβάνει, αλλά είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνει τα σωστά θρεπτικά συστατικά για την ηλικία της. 

Σχετικά με την πέψη

Η ηλικιωμένη γάτα σας ίσως να μην μπορεί να χωνέψει το φαγητό της με την ίδια ευκολία. Άρα, είναι πιθανό να μην απορροφάει τα θρεπτικά συστατικά το ίδιο αποτελεσματικά. Η κατάλληλη δίαιτα θα βοηθήσει τη γάτα σας να αντιμετωπίσει αυτές τις μεταβολές και θα αυξήσει τόσο τη διάρκεια όσο και την ποιότητα της ζωής της.

Προσοχή στο βάρος

Η γάτα σας είναι λιγότερο δραστήρια και ίσως φαίνεται να παχαίνει λίγο. Από την άλλη, εάν δεν κάνει σωστή πέψη, ίσως να χάνει βάρος. Θεσπίστε μια τακτική ρουτίνα ζύγισης και ελέγχου του σώματος της γάτας σας, για να παρακολουθείτε το βάρος της.

Εάν ανησυχείτε για το βάρος της, δοκιμάστε να προσαρμόσετε την ποσότητα της τροφής. Εάν το πρόβλημα επιμένει, ζητήστε βοήθεια από τον κτηνίατρο.