Η γνωριμία με άλλες γάτες και ζώα

Στην άγρια φύση, τα αιλουροειδή δεν έχουν πολλή επικοινωνία με άλλους, και βασίζονται στον εαυτό τους τόσο για το κυνήγι όσο και για την επιβίωση. Το γατάκι σας έχει τα ίδια ένστικτα, γι’ αυτό είναι σημαντικό να το βοηθήσετε στη νέα ζωή του με άλλες γάτες ή ζώα.

Εισβολή στην περιοχή

Εάν έχετε ήδη μια ενήλικη γάτα, η έλευση του μικρού σας φίλου μπορεί να δημιουργήσει αντιπαλότητα. Οι γάτες δίνουν μεγάλη σημασία στην περιοχή τους, επομένως μπορείτε να αναμένετε μια περίοδο προσαρμογής έως τα δύο αιλουροειδή να συνηθίσουν το ένα το άλλο. Κάντε υπομονή και μην ανησυχείτε. Τελικά θα μάθουν να συμβιώνουν. Μπορεί ακόμη να γίνουν αρκετά καλοί φίλοι για να κουλουριάζουν μαζί και να περιποιούνται το ένα το άλλο!

Το γατάκι γνωρίζει έναν σκύλο

Εάν έχετε σκύλο, συνήθως είναι πιο εύκολο να του γνωρίσετε ένα γατάκι παρά μια ενήλικη γάτα. Για αρχή, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα πάρκο για γάτες, προκειμένου το νέο σας γατάκι να είναι προστατευμένο. Εάν χρειαστεί, δέστε τον σκύλο σας με λουρί. Το γατάκι σας μπορεί να γρυλίζει στον σκύλο. Μην ανησυχείτε, είναι απολύτως φυσιολογικό. Η καλύτερη λύση είναι απλώς να αφήσετε τα ζωάκια να τα βρούνε μεταξύ τους. Μετά από μερικές εβδομάδες, θα έχουν αποδεχθεί την κατάσταση.

Το γατάκι γνωρίζει μικρότερα κατοικίδια

Εάν έχετε ινδικά χοιρίδια, χάμστερ ή κουνέλια, είναι πολύ σημαντικό να μην τα αφήνετε να βγαίνουν από το κλουβί τους όταν είναι κοντά το γατάκι σας. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα κατοικίδιά σας έχουν χωριστούς χώρους διαβίωσης, άφθονο νερό και τροφή και λαμβάνουν πολλή αγάπη από εσάς και την οικογένειά σας. Έτσι, όλοι θα ζουν ευτυχισμένοι μαζί!