ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Το μικρό χαριτωμένο γατάκι σας θέλει να είναι καθαρό και περιποιημένο. Μάλιστα, θα αφιερώνει πολλές ώρες τη μέρα στην περιποίηση. Η περιποίηση δεν είναι μόνο απολαυστική, αλλά και ωφέλιμη για το γατάκι σας. Το γλείψιμο βοηθά να διατηρείται το τρίχωμα σε άριστη κατάσταση, ελέγχει τα παράσιτα και ενισχύει τους κοινωνικούς δεσμούς.

Είναι καλό να γνωρίζετε τις συνήθειες περιποίησης που ακολουθεί το γατάκι σας. Εάν δεν γλείφεται αρκετά, πιθανόν να μην είναι πολύ καλά. Από την άλλη, υπάρχει πρόβλημα και εάν γλείφεται υπερβολικά πολύ.

Υπερβολικό γλείψιμο

Όσο ευχάριστη κι αν είναι, η περιποίηση ενδέχεται να γίνεται σε υπερβολικό βαθμό. Η ανία ή η δυστυχία μπορεί να προκαλέσουν νευρικό γλείψιμο, το οποίο με τη σειρά του να οδηγήσει σε μερική απώλεια τριχώματος. Πρέπει να εντοπίσετε τι προκαλεί πίεση στο γατάκι σας και να κάνετε τις κατάλληλες αλλαγές. Παράλληλα, καλό είναι να επισκεφθείτε τον κτηνίατρο για έναν έλεγχο.

Τριχόμπαλες

Γνωρίζατε ότι η γλώσσα της γάτας σας καλύπτεται από μικροσκοπικές «χτένες»; Με αυτές απομακρύνει το νεκρό τρίχωμα και διατηρεί τη γούνα της σε άριστη κατάσταση. Ωστόσο, εάν η γούνα παγιδευτεί στις «χτένες», το γατάκι δεν μπορεί να τη φτύσει, οπότε την καταπίνει. Και όταν πρόκειται για γάτες, ό,τι κατεβαίνει πρέπει να ανέβει!

Πιθανόν να μη σας είναι ευχάριστο να βλέπετε το γατάκι σας να φτύνει τριχόμπαλες, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Πρόκειται για απολύτως φυσιολογική συμπεριφορά.