Η επίσκεψη στον κτηνίατρο

Από τη φύση της, η γάτα σας είναι μοναχική και ανεξάρτητη. Όπως τα αιλουροειδή στην άγρια φύση, έχει μάθει να φροντίζει τον εαυτό της. Κάποιες φορές όμως χρειάζεται λίγη βοήθεια. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να επισκέπτεστε τον κτηνίατρο για ετήσιο τσεκ απ ή όποτε ανησυχείτε για την υγεία της.

Να είστε προετοιμασμένοι και να έχετε πρόχειρα τα στοιχεία επικοινωνίας του κτηνίατρου, καθώς επίσης και τις ώρες λειτουργίας του ιατρείου και οδηγίες για έκτακτες ανάγκες. Να θυμάστε ότι εάν δεν μπορείτε να πάτε τη γάτα σας στην κλινική, ο κτηνίατρός σας πιθανόν να μπορεί να σας δώσει τηλεφωνικές οδηγίες.

Να είστε προνοητικοί

Εάν πιστεύετε ότι η γάτα σας ίσως χρειαστεί αναισθησία, μην την αφήσετε να φάει ή να πιει πριν πάτε, για να βοηθήσετε τον κτηνίατρό σας. Ακόμη και σε έκτακτες περιπτώσεις, προσπαθήστε να τηλεφωνήσετε και να ενημερώσετε τον κτηνίατρο ότι πηγαίνετε. Έτσι, θα έχει χρόνο να προετοιμαστεί για την επίσκεψή σας.

Φροντίστε να είναι άνετη η διαδρομή

Για την ασφάλεια της γάτας σας, είναι σημαντικό να είναι περιορισμένη όπως πρέπει κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Η καλύτερη λύση είναι ένα κλουβί μεταφοράς που κλειδώνει. Εάν δεν έχετε κλουβί μεταφοράς, χρησιμοποιήστε ένα πολύ ανθεκτικό χαρτόκουτο. Ανοίξτε μερικές τρύπες για εξαερισμό και δέστε το πολύ σφιχτά, ώστε η γάτα σας να μην μπορεί να βγει έξω.

Είναι λογικό να ανησυχείτε για την άνεση της γάτας σας κατά τη διαδρομή, αλλά μη βάζετε πολλά μαξιλάρια μέσα στο κλουβί ή το κουτί, γιατί στο τέλος δεν θα υπάρχει χώρος για τη γάτα. Ένα παλιό πουλόβερ ή μερικές εφημερίδες αρκούν.

Είτε πρόκειται για εξέταση ρουτίνας είτε για έκτακτη ανάγκη, πρέπει να παραμείνετε ήρεμοι. Μιλήστε γλυκά στη γάτα σας και δώστε της κάποιο αγαπημένο παιχνίδι, για να νιώσει όσο πιο άνετα γίνεται.