Μια θορυβώδης γάτα

Όπως στις περισσότερες γάτες, στον νέο φίλο σας μάλλον αρέσει να κουβεντιάζει. Υπάρχει όμως διαφορά μεταξύ φιλικής συζήτησης και να σας αφήνει άυπνους όλη νύχτα! Εάν η γάτα σας ταλαιπωρεί τα αυτιά σας, μην ανησυχείτε, υπάρχουν λύσεις.

Δείξτε της την πόρτα

Κάποιες φορές δεν μπορείτε να κερδίσετε. Πρώτα, η γάτα σας νιαουρίζει για να βγει έξω. Μετά, ζητάει να την αφήσετε να ξαναμπεί. Το ανεξάρτητο πνεύμα σε όλο του το μεγαλείο. Ευτυχώς υπάρχει μια πολύ εύκολη λύση: τοποθετήστε ένα πορτάκι γάτας στην πόρτα σας. Η γάτα θα μάθει γρήγορα πώς να το χρησιμοποιεί, και μετά θα μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει όποτε θέλει.

Καθιερώστε πρόγραμμα σίτισης

Είναι πιθανόν η γάτα σας να κάνει θόρυβο επειδή πεινάει. Εάν θεωρείτε ότι αυτό είναι το πρόβλημα, ακολουθήστε τις οδηγίες στις συσκευασίες μας ή αφήστε ξηρή τροφή για να έχει όλη μέρα. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα είναι καλύτερα να ταΐζετε τη γάτα σας την ίδια ώρα κάθε μέρα. Μόλις συνηθίσει το πρόγραμμα, θα καταλάβει ότι δεν χρειάζεται πλέον να σας το υπενθυμίζει.

Κάντε περισσότερες αγκαλιές

Το συχνό νιαούρισμα είναι συνήθως προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή σας. Δώστε στη γάτα σας αυτό που επιθυμεί και χαϊδεύετέ την τακτικά. Αφήστε την να κάθεται στην αγκαλιά σας όσο βλέπετε τηλεόραση, αλλά φροντίστε να έχετε και αρκετό χρόνο για παιχνίδι.

Θέστε τα όρια

Μόλις πάρει αυτό που θέλει, η γάτα σας πιθανόν θα σταματήσει να διαμαρτύρεται. Όμως, εάν η φασαρία συνεχίζεται και αφού ανταποκριθήκατε στις ανάγκες της, καλύτερα αγνοήστε την, όσο δύσκολο κι αν είναι. Εάν ενδώσετε, απλώς τη διδάσκετε ότι όσο περισσότερο νιαουρίζει τόσο περισσότερη προσοχή θα έχει.

Ανταμείψτε την καλή συμπεριφορά

Όπως σε όλες τις γάτες, στη φίλη σας αρέσει η επιβράβευση. Φροντίστε να την επαινείτε όποτε είναι ήσυχη. Περιμένετε να σταματήσει τη βαβούρα και μετά πείτε της πόσο καλή είναι. Επίσης, μπορείτε να την ανταμείψετε με σνακ, χάδια ή με παιχνίδι.

Βοηθήστε τη να χαλαρώσει

Εάν η γάτα σας κλαίει συνεχώς, είναι πιθανόν να βαριέται ή να έχει άγχος. Τα παιχνίδια είναι θαυματουργά, ειδικά εάν είναι σχεδιασμένα να την προκαλούν νοητικά, όπως τα παιχνίδια δραστηριοτήτων. Σε αυτά τα απλά παιχνίδια, μια κλεισμένη μπάλα δίνει ερέθισμα στη γάτα σας και τη βοηθάει να αναπτύσσει την αντοχή της.

Ίσως να μην είναι καλά

Αν και συνήθως με το νιαούρισμα προσπαθεί να σας τραβήξει την προσοχή, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί η γάτα σας να μην είναι καλά ή να πονάει. Παρατηρήστε τι κάνει η γάτα όταν κλαίει. Έτσι, ίσως καταλάβετε ποιο είναι το πρόβλημα. Για παράδειγμα, εάν κλαίει όταν τρώει, μπορεί να έχει ευαίσθητα δόντια ή να δυσκολεύεται να καταπιεί. Εάν κλαίει στη λεκάνη άμμου, μπορεί να είναι δυσκοίλια ή να δυσκολεύεται να ουρήσει. Εάν ανησυχείτε, επισκεφτείτε τον κτηνίατρο.