Το παιχνίδι στο σπίτι

Στη γάτα σας αρέσει να παίζει όταν κυνηγάει, αλλά επίσης της αρέσει να εξερευνάει την περιοχή της. Όταν παρέχετε στη γάτα σας σημεία μέσα στο σπίτι για να σκαρφαλώσει, της δίνετε πολλές ευκαιρίες να ασκηθεί και να έχει ερεθίσματα, ακόμη και χωρίς παιχνίδια. Τα έπιπλα ξυσίματος και αναρρίχησης βοηθούν πολύ.

Κυνηγητό

Η γάτα σας μπορεί να σας ενθαρρύνει να την κυνηγήσετε. Κάποιες γάτες το κάνουν καθημερινά σε συγκεκριμένη ώρα, συνήθως τη νύχτα, όταν ξυπνάνε. Εάν η γάτα σας σας προσπεράσει και κρυφτεί πίσω από τις κουρτίνες, κυνηγήστε την. Κρυφοκοιτάξτε πίσω από την κουρτίνα και παρατηρήστε τι κάνει. Πιθανόν να φύγει γρήγορα, να κρυφτεί αλλού και να σας περιμένει. Κι έτσι ξεκινάει το κυνηγητό!

Πιάσε!

Σε κάποιες γάτες αρέσει να πιάνουν και να φέρνουν πράγματα όπως στους σκύλους. Μπορεί η γάτα σας να ανήκει σε αυτές! Ακόμη κι αν δεν ανήκει, είναι πολύ πιθανό να εκτιμήσει την πιο γατίσια εκδοχή αυτού του παραδοσιακού παιχνιδιού για σκύλους. Ορίστε πώς παίζεται:

• Επιλέξτε ένα μικρό, ελαφρύ παιχνίδι που αρέσει στη γάτα σας.
• Φωνάξτε το όνομα της γάτας σας ενώ το πετάτε στον αέρα και το ξαναπιάνετε.
• Αφήστε τη να δει ότι διασκεδάζετε με το παιχνίδι της.
• Χωρίς να κρύψετε το παιχνίδι, καθίστε σε μια καρέκλα και πετάξτε το παιχνίδι με τέτοιον τρόπο που να προσγειωθεί δίπλα στη γάτα, αφήστε την να παίξει.
• Μόλις η γάτα σας αρχίζει να βαριέται, πείτε το όνομά της και πιάστε πάλι το παιχνίδι.
• Όπως κάθεστε, αρχίστε πάλι να το πετάτε στον αέρα και να το πιάνετε.
• Επαναλάβετε περίπου 10 φορές, δύο φορές τη μέρα ̶ με λίγη τύχη η γάτα θα καταλάβει τι πρέπει να κάνει και θα αρχίσει να σας φέρνει το παιχνίδι.

Μόλις καταλάβει πώς παίζεται, μπορείτε να το εμπλουτίσετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να πετάξετε το παιχνίδι πίσω από κάποιο έπιπλο, για να ξυπνήσετε το ένστικτο του κυνηγού!