Τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται η γάτα σας | Διατροφή | Ενήλικη 1+ Ετών | WHISKAS® Greece

Στην άγρια φύση, τα αιλουροειδή παίρνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται από τα θηράματά τους. Αν κι έχει κι αυτή το ένστικτο να τρέφεται με ό,τι πιάνει, η γάτα σας βασίζεται σε εσάς για μια υγιή και ισορροπημένη διατροφή. Γι’ αυτό, καλό είναι να γνωρίζετε.

Βιταμίνες για ανάπτυξη

Η γάτα σας χρειάζεται βιταμίνες για πολλές σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού. Συμβάλλουν στην όραση, την ανάπτυξη των οστών και τον μεταβολισμό. Μάλιστα, κάθε σημείο του σώματος της γάτας χρειάζεται βιταμίνες για κάποιον λόγο. Κάθε βιταμίνη έχει τη δική της σημασία. Για παράδειγμα, εάν η γάτα σας κόψει το πέλμα της, μια βιταμίνη θα βοηθήσει να σταματήσει η αιμορραγία, ενώ μια άλλη θα βοηθήσει στην ανάπλαση του δέρματος.

Μια τροφή για γάτες που περιέχει συστατικά όπως συκώτι, νεφρά και σιτηρά είναι καλή πηγή βιταμινών. Μπορείτε να βρείτε όλες τις βιταμίνες που χρειάζεται η γάτα σας, ακριβώς στη σωστή ποσότητα, στην τροφή για ενήλικες γάτες Whiskas®.

Μεταλλικά στοιχεία για τα οστά

Μια καλή ποσότητα μεταλλικών στοιχείων θα βοηθήσει τη γάτα σας να έχει δυνατά δόντια και οστά, ενώ βοηθά επίσης στην αποτελεσματική λειτουργία του μεταβολισμού της. Βεβαιωθείτε μόνο ότι δεν το παρακάνει, καθώς τα υπερβολικά πολλά μεταλλικά στοιχεία δεν απορροφώνται εύκολα.

Οι κυριότερες ανόργανες ύλες που χρειάζεται η γάτα σας είναι ασβέστιο, φωσφόρος , κάλιο , αλάτι , μαγνήσιο. Επίσης, χρειάζεται ιχνοστοιχεία όπως σίδηρο , χαλκό , μαγγάνιο, ψευδάργυρο και σελήνιο.

Οι τροφές για γάτες που περιέχουν ψάρι, κρέας, συκώτι και δημητριακά αποτελούν καλές πηγές μεταλλικών στοιχείων. Εάν δίνετε στη γάτα σας μια ισορροπημένη έτοιμη τροφή για ενήλικες γάτες όπως η Whiskas®, θα λαμβάνει όλα τα μεταλλικά στοιχεία που χρειάζεται στη σωστή ποσότητα. Έτσι, δεν θα χρειάζεται συμπληρώματα.

Απαραίτητα λιπαρά οξέα για υγεία

Η γάτα σας χρειάζεται τα απαραίτητα λιπαρά οξέα για να διατηρεί το δέρμα, το τρίχωμα, το αναπαραγωγικό σύστημα και τον μεταβολισμό της υγιή. Όχι μόνο αποτελούν βασική πηγή ενέργειας, αλλά τα λιπαρά και απαραίτητα λιπαρά οξέα κάνουν τα γεύματά της πιο νόστιμα. Επίσης, μεταφέρουν τις βιταμίνες Α, D, E και Κ στο σώμα.

Οι τροφές για γάτες που περιέχουν ζωικά λιπαρά και φυτικά λιπαρά αποτελούν καλές πηγές λιπαρών και απαραίτητων λιπαρών οξέων.

Υδατάνθρακες και φυτικές ίνες για την πέψη

Η γάτα σας θα χρησιμοποιεί τους υδατάνθρακες που καταναλώνει είτε ως πηγή ενέργειας είτε ως πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες βοηθούν την καλή πέψη και τη σωστή σύσταση των κοπράνων. Οι τροφές για γάτες που περιέχουν σιτηρά, όπως το ρύζι, το καλαμπόκι και το σιτάρι, αποτελούν καλές πηγές υδατανθράκων.

Πρωτεΐνη για δύναμη

Η γάτα σας χρειάζεται πρωτεΐνη για υγιή ανάπτυξη και μυϊκό ιστό. Πρωτεΐνες υπάρχουν στους περισσότερους ζωικούς ιστούς, μεταξύ άλλων στα μαλλιά, το δέρμα, τα νύχια και τους μυς, και παρέχουν τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται η γάτα σας για να παραμείνει υγιής και σε φόρμα. Το σώμα της γάτας σας έχει χιλιάδες διαφορετικές πρωτεΐνες και καθεμία έχει δικό της ρόλο.

Οι τροφές για γάτες με κρέας, αυγά, ψάρι, σιτηρά και μαγιά περιέχουν πολλές πρωτεΐνες.

Ο πιο εύκολος τρόπος να δώσετε στη γάτα σας τα σωστά θρεπτικά συστατικά είναι να την ταΐζετε με γεύματα Whiskas®. Έτσι, θα έχει μια πλήρως ισορροπημένη διατροφή, με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να είναι χαρούμενη και υγιής.